Stokvis Lures

Adarix

Tävlingsrapport vårgäddan 2016

Det var en stilla, lugn och solig lördagmorgon. Förväntningarna var stora om att det skulle bli en bra fiskedag. 23 lag kom till start och totalt 55 personer. I startfältet fanns det barn, ungdomar, unga vuxna, äldre vuxna, pensionärer, män och kvinnor.

När starten gick hade molnen täckt himlen och vindarna tilltagit i styrka och krusat den tidigare stilla sjön vilket deltagarna tyckte gjorde denna fiskedag extra spännande med förhoppningar om ett gott fiske.

Under dagen kunde man följa några som valt att lägga upp snygga poseringsbilder med fiskar på klubbens FB- sida.

Under dagen tittade solen fram mellan molnen och de flesta hade nog en fantastisk dag på sjön. Fisket varierade lite bland de startande lagen . Det var många båtar som inte riktigt fick fisket att lossna. Tröga storgäddor som följde betet fram till båtarna utan att hugga, vilket också blev väldigt irriterande för många. Det rapporterades om pigga och ettriga smågäddor men de riktigt stora uteblev. Trots detta var det några som lyckade bättre än andra och fick ihop en trio gäddor. Seger laget Finspång Nyhem ”Magnus Toth och Peter Bauer” rapporterar att de fått fyra godkända gäddor ”över 75cm” och totalt 18 st. de flesta mellan 60 och 70cm. De tre längsta gäddorna nådde upp till längden 260cm. Magnus lyckades också fånga tävlingens längsta gädda på 97cm och fick fina prisar sponsrade av, Jaktia Norrköping, Myggan Baits, Brobaits, Jenzza Lures, Reghinmyra Baits, Nettelbaits, Team Adarix, Stokvislures och Häfla Bruk.

Tätt bakom Finspång Nyhem lyckades laget Gäddhuve skrapa ihop 257cm till trion och kom på en andra plats i form av Markus Karlsson, Niklas Jensen och Sebastian Lindfors.

Tisnarens sportfiskeklubb vill rikta ett stort tack till alla startande och sponsorer.

Trio

1:a 260 cm Finspång Nyhem – Magnus Toth, Peter Bauer