Gösnatta 2016


Båtarna började sakta glida in och lägga sig intill bryggan, badande farföräldrar med barnbarn fick samsas om platsen vid bryggan vid Hävlabadet. Solen sken och gav en otrolig högsommar värme där vindarna till skillnad från föregående år lös med sin frånvaro.


Till start i den 8:e upplagan av gösnatta kom 26 team och totalt 50 personer.


När starten gick, gav sig båtarna iväg ut på ”stortisnaren” där majoriteten började pelagiskt att vertikalfiska gösen. I den tryckande hettan kom en husflotte glidande som placerades mellan två öar för att användas som övernattningskojja av deltagare. Parasoll, solskyddsfaktor, solglasögon och kepsar var nog det som justerades mest under de första timmarna av tävlingen. Rapporter kom tidigt att gösen skyggade undan för båtarna när de gled upp över ekon som ritades upp på skärmarna i båtarna. En fullträff på ekolodsskärmen o när handen grep tag i spöet för att släppa jiggen var fisken borta. De flesta väntade på att solen skulle gå ner och vertikalutrustningen skulle bytas ut mot trollingutrustning.


Solen gled sakta ner bakom trädtopparna och kvällen var kommen. Lantärnor tändes och plötsligt steg gösen upp mot ytan. Över sjön såg man fotoblixtar i mörkret och glada rop efter landade gösar. Det var en fantastisk sommarnatt där gösen var huggvillig. Många båtar hade ett fantastiskt fiske och enligt rapporter landades det upp emot 15 gösar/båt under natten. Snacket gick om ett flertalet 80cm gösar landats på trolling under natten och såg ut att gå solklart segrande i striden mellan ”prickskytte” och trolling.


Kl 10.30 kom så rapporten om nytt tävlingsrekord på den enskilda gösen. En vertikalfiskad jigg ”Pelagic Shad” 21cm i färgen Game Over fiskades i frivattnet på 6 meter över ett djup på 17 meter och en 89cm lång och 7,4kg tung gös kunde fotograferas. Det var Johannes Krantz som var den lyckliga fångstmannen.

 

Bland de som jagade trion var det mer spänt vem som skulle ta hem det hela. Det var flera lag som hade många gösar över 60cm men till slut visade det sig ganska solklart vilket lag som blev segrare. Det var Sjöulven – Tommy Lennberg och Edvin Westlin som fiskade upp 231cm gös.


Resultat


Trio

1.231cm Sjöulven – Tommy Lennberg, Edvin Westlin

2.204cm Catch is king – Tobias Nylin, Hannes Nylin

3.189cm Fish and wildlife – Marcus Eriksson, Sanna Göransson


Enskilda Gös

1.89cm Finspångarna – Johannes Krantz