Höstgäddan 2016 nr 9


Morgonen var tidig och kaffe kokades i var stuga.

Spön, beteshinkar, smörgåsar och karameller var färdigpackat sedan många timmar.

Molnen låg som ett lock över norra delen av östergötland och vindarna från norr var bistra med en temperatur av +8 grader.


Trots detta var det ett rekordantal som föranmält sig till den 9:e upplagan av höstgäddan. Genom åren har tävlingen bytt tid från starten då den var i november till i år, då den rekordtidigt gick av stapeln den 8 oktober.

 

Deltagarna ramlade smått in för att få sitt lag avprickat och trots alla noggranna förberedelser blev det en lite smått stökig morgon för några deltagare. Den ena fick vända hem för att hämta spöna som låg kvar snyggt hemma, andra hade problem med att starta sin motor, och tvåtaktsolja i vingåker var inte lätt att få tag i innan kl 8 på morgonen.


Starten gick och 24 lag och totalt 57 personer deltog i tävlingen. Receptet för lyckad framgång denna tävling var att fiska ganska vassnära och i anslutning till annat bottenmaterial. Många hade ett trögt fiske och några såg sig besegrade redan under tidig eftermiddag och kastade in handuken. Kanske var det vinden, med styv kuling i byarna som fick deltagarna att tappa hoppet om drömfisken.

Kanske var det också den som gjorde att gäddorna var extra brutala när de väl högg och ett lag fick se sitt spö dras ner av en gädda i tisnarens djup.


De som aldrig gav upp, och kämpade ända in i kaklet och lyckades bäst var lag +100 och lag Brungädda. +100 Segrade trioklassen med tre godkända fiskar över 75cm. Brungädda med Martin Lundin som fångstman fick längsta gäddan på 96,5cm. Att tillägga är att endast två lag lyckades få tre godkända fiskar. Utöver +100 var det lag Gäddhuve som lyckades. Tredjepriset gick till det lag som hade längsta dubbeln.


Resultat

Trio


1. 273cm, +100 – Thomas Lundblad, Stefan Nilsson

2. 252cm, Gäddhuve – Markus Karlsson, Niklas Jensen, Marcus Tvedberg

3. 172cm, Catch is king – Emil Andersson, Tobias Nylin


Enskilda Gäddan

1. 96,5cm, Brungädda – Martin Lundin

Vi i Tisnarenssportfiskeklubb vill tacka alla fantastiska sponsorer som ställt upp med bidrag till denna tävling.