Tisnarborren 2016


Världspremiär av Tisnarborren skedde Lördagen den 27 Augusti.


Inför tävlingen spåddes hård vind med 6-7m/s och kulingstyrkor i byarna. Tävlingsgruppen använde flitigt sina appar i telefonerna för att se om vinden skulle ge med sig. Så blev inte fallet. Trots de hårda vindarna var det bara en båt som ställde in sitt deltagande tävlingsdagen, då de tyckte båten var för liten för den hårda vinden.

12 lag och totalt 31 deltagare kom till start i den första upplagan av tävlingen. Solen sken och båtarna som deltog gjorde allt för att hitta en bra plats i lä för att skydda sig från vinden. Kepsarna flög av sin rätta plats och gjorde sig bäst som stjärtlapp.

Tidigt i tävlingen kom rapporter om att fina abborrar landats, var av en deltagare tagit personbästa. Förmiddagen bjöds på ganska gott fiske trots de hårda förhållandena enligt deltagarna, som sedan efter lunchtid skulle bytas ut mot ett fiske som skulle vara tålamodsprövande och många rynkade på näsan när det blev allt längre mellan huggen.

Trion av abborrar skulle samlas och bäst lyckades team Storch med Simon Brunell som skeppare. De lyckades samla ihop tre fiskar över 25cm och slutsumman av deras tre längsta blev 114cm. Med i teamet fanns också Sebastian Eriksson och Andreas Lutz. Sebastian som tagit sitt personbästa tidigare under dagen kunde också räkna hem priset för största abborren på 44cm.

Tävlingen uppskattades bland deltagarna och tävlingsgruppen kan nog med största sannolikhet räkna in denna tävling även till nästa års planering, då abborrfisket blivit en allt mer accepterad och åtråvärd art att sportfiska.


Resultat

Trio

1. 114cm Storch – Simon Brunell, Sebastian Eriksson, Andreas Lutz


Enskilda Abborre

1. 44cm .Sebastian Eriksson